Hopp til hovedinnhold
Gjør seg klar til rypejakt - hagle og patron
Torkel Skoglund
Jakt og fiske

Sikkerhet på jakt

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Fagsjefen er blitt beskutt to ganger. Nå har vi sluppet en fersk episode i Jakt- og fiskepodden om sikker jakt.

- Det var hendelige uhell, men da må man gå gjennom rutinene sine, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget. Hør mer om dette i episode 21 i Jakt- og fiskepodden.

Bak en busk

Den ene historien stammer fra en rypejakt. Idet det letter et rypekull, flyr det i retning Breisjøberget. Han som skyter har fokus på rypekullet.

- Så står jeg bak en busk som han ikke ser, og han skyter rett mot meg. Men busken tok av for smellen, så det gikk bra. Det var en avstand på femti meter. Jeg kjente det ordentlig i jakka, men det var ingen hagl som gikk gjennom, forteller Breisjøberget.

Kamuflasje og signalfarger

Sikkerhet på jakt er satt i fokus på episode 21 i Jakt- og fiskepodden som slippes nå, helgen før den store fuglejakta setter i gang. Både bruk av kamuflasje og signalfarger blir berørt.

- Jeg håper også lytterne har innspill til hvilke tema vi skal gå enda dypere inn i når det gjelder sikkerhet på jakt. Det er bare å sende oss en melding på poddens facebooksider, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Her er jakt- og fiskepodden på facebook

Abonner på nyheter fra Statskog

Jo Inge Breisjøberget, fagsjef jakt og fiske Trond Gunnar Skillingstad

På bildet: Fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget. Og en av hans beste jaktvenner!