Utedoen er et skattekammer bestående av gjenbruk Trond Hafslund
Hytter og friluftsliv

Norges vakreste utedo?

Portrett
Trond Gunnar Skillingstad

Turid og Truls har brukt sju år på prosjektet. Nå har de skapt en perle av en utedo.

Hytta ligger i det naturskjønne området Finnemarka i Lier. Turid Avdal og Truls Hafslund har avtale med Statskog om langtidsleie av hytta, såkalt åremålsleie.

Trond ønsker oss velkommen til sin "katedral" Turid Avdal

Katedral og galleri

Siden de tok i bruk hytta, kan de trygt sies å ha funnet sitt eget helt spesielle prosjekt. I løpet av de siste sju årene har de møysommelig forvandlet utedoen til et sted helt utenom det vanlige.- Våre gjester kaller utedoen for «Katedralen» og vi fyller jevnt og trutt på med nye skatter som vi finner på gjenbruksstasjonen i Drammen. Hver uke skifter vi litt på bildene på veggene, så for oss er det også et slags galleri med bilder og gjenstander som minner om en svunnen tid, forteller Turid og Truls.

Utedoen er et skattekammer bestående av gjenbruk Trond Hafslund

Hardyguttene og Hjerterevyen

Selve doen er innredet på en måte som gjør at det ligner et alter i ekteparets katedral. Her kan du gjøre det som trengs, og samtidig drømme deg bort i utallige malerier og kongelige bilder.

Om du virkelig føler for å la roen senke seg, kan du innta godt gammelt lesestoff som Hardyguttene og Hjerterevyen.

Utedoen er et skattekammer bestående av gjenbruk Truls Hafslund

Tiden går

- Det er blitt et veldig morsomt prosjekt for oss, og samtidig er det alltid spennende å høre responsen fra de som bruker utedoen. Ut fra tidsbruken deres på utedoen, virker det som folk synes det er et spennende sted.

Utedoen er et skattekammer bestående av gjenbruk Trond Hafslund

Statskog har flere hundre hytter på langtidsleie. Når disse åremålshyttene blir ledige, legges de ut på Statskogs nettsider. I tillegg har Statskog nær 90 hytter for korttidsleie og om lag 130 åpne buer til fri bruk.

Her finner du Statskogs hytter rundt omkring i landet.