Hopp til hovedinnhold
Fiskelykke
Sissel Straume
Jakt og fiske

Nært og kjært fiske

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Timevis med trasking eller fiske utenfor døra? Alt har sin sjarm og mulighetene ligger strødd rundt deg.

Statusen er nok absolutt høyest i fjellvannet som ligger stygglangt fra vei, gjerne inne i hjørnet av en sagnomsust nasjonalpark der ingen bur og knapt noen går tur. Der ligger det fantastiske fiskeopplevelser og venter.

Det gjør de nok også i rimelig nærhet fra der du bor. Uansett hvor du har slått rot i dette langstrakte landet, faktisk.

Lav list

Akkurat det har vi satt fokus på i ukens episode av Jakt- og fiskepodden. Nå kan du høre episode 51 "Nært og kjært fiske" med en som absolutt grenser til fiskefanatiker, Knut Johan Ruud fra NJFF. Han konkluderer ganske greit:

- Du trenger ikke være Lars Monsen for å kose deg på fisketur!

Isfiske i nord Jan Erik Hansen/tursiden.net

I disse dager ser Norge veldig ulikt ut i nord og sør. I deler av landet går vi inn i en periode som er perfekt for isfiske. Lenger sør i landet har våren fått skikkelig tak, noe som byr på helt andre muligheter.

- Uansett håper jeg folk tar turen ut og fisker. Det er både billig, bærekraftig og skikkelig moro, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Gratis for mange

Statskog tilbyr gratis fiske for alle opp til 20 år og over 67 år. De i mellom kan kjøpe et billig Norgeskort. Fiskemuligheter både hos Statskog og svært mange andre tilbydere finner du på www.inatur.no.

Bloddråpesvermer og sulten fisk Kjartan Trana