Hopp til hovedinnhold
Elgjeger på post
Torkel Skoglund
Jakt og fiske

Litt vanskelig å komme i gang?

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Statskog arrangerer egne opplæringskurs i elg- og rådyrjakt for å senke terskelen til gode jaktopplevelser. Nå er det på tide å søke. Sjekk mulighetene våre her.

Statskog legger til rette for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsliv. En del av dette handler om å gjøre det enklere å komme i gang og prøve ut jakta i praksis. Svært mange av de som tar jegerprøve, kommer seg nemlig aldri på jakt.

Derfor arrangerer Statskog egen opplæringsjakt med egne folk står for innhold og gjennomføring. I tillegg samarbeider Statskog med Norges Jeger- og Fiskerforbund om kurs på fylkesnivå.

Instruktører tett på

Kursene ledes av instruktører som selv er erfarne jegere som byr på sin solide kompetanse og erfaring. Det er en-til-en-opplæring både på elg- og rådyrjaktkursene. Instruktørene er i lag med jegerne i forberedelser, under hundeføringen, på post, i skuddsitasjoner og ikke minst i alt som skjer etter skutt dyr.

Selvskutt kjøtt

Jakta er en viktig matressurs. Utvomming, modning av kjøtt og grovpartering er en integrert del av kursene. Ofte har kursledere kontakt med mer profesjonelle kjøttskjærere som skjærer og pakker slik at jegerne får med seg selvskutt kjøtt hjem

Partering av skutt elg Torkel Skoglund

Bålpraten

Jakt har også ofte et viktig sosialt aspekt. Jegerne må samarbeide, fordele roller og oppgaver. Den virkelige kunnskapsdelingen på kurset skjer rundt bålet og under planleggingen av måltider.

Praten sitter løst og det blir gode samtaler. Vi erfarer at kursdeltakere senere har dannet egne jaktlag sammen med andre kursdeltakere.

Pause_opplaeringsjakt_Finnemarka Marius F. Knudsen

Tilbud og frister

Se tilbudene våre innen opplæringsjakt her: https://www.statskog.no/jakt-o...

Søknadsfrist: 2. mai og 26. mai

Introjakter hos NJFF

Norges Jeger- og Fiskerforbund har et stort og viktig tilbud med introjakter rundt omkring i landet. Mer informasjon om det finner du her: https://www.njff.no/jakt/intro...

Spesialtilbud til unge elgjegere

Egne jaktfelt, halv grunnpris og halv pris på jaktkort for ungdom opp til fylte 30 år: https://www.statskog.no/nyhete...

Her oppfordrer vi spesielt erfarne jegere til å bruke ordningen for å ta med yngre og mer uerfarne jegere ut for å prøve elgjakt.

Ingen opplæringsjakt på villrein

Det blir ikke opplæringsjakt på villrein i 2024 på grunn av lavere tilgang på kvote i Njardarheim.

For spørsmål, ta gjerne kontakt med Statskog Friluftstorget, tlf. 74 21 30 00 (tast #1) epost: friluftstorget@statskog.no