Hopp til hovedinnhold
Tiur
Shutterstock
Jakt og fiske

Liker du skogsfugljakt?

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Her har vi har samlet fem lytterfavoritter for deg som er spesielt interessert i skogsfugljakt.

Lyttertallene viser at skogsfugljakt virkelig fenger i Jakt- og fiskepodden. Det er kanskje ikke så rart, fordi engasjementsnivået hos informasjonssjef Espen Farstad (NJFF) og fagsjef Jo Inge Breisjøberget (Statskog) går gjerne rett i taket når vi har fugleepisoder.

Anbefaling nummer 1

Episode 22 heter rett og slett "Skogsfugljakt" og er på podpallen med tredjeplass blant absolutt alle podcast-episodenes lyttertall. Episoden bruser av engasjement og byr på både kunnskap og inspirasjon i fleng.

Lidenskapen flommer nesten over når vi endelig har kommet fram til selve skogsfugljakta. Hos den langt over snittet jaktglade gjengen i studio havner skogsfugljakta på pallen med trygt nedslag. Kanskje aller øverst på pallen, faktisk. Bli med inn i studio og bli smittet av entusiasmen. Der sitter for anledningen den gjesteløse trioen Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog), Espen Farstad (informasjonssjef NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef Statskog).

Orrhane Foto Shutterstock 200427 103647 Shutterstock

Anbefaling nummer 2

En annen episode som virkelig har fått lytteroppsving på kort tid er nummer 83 "Toppjakt på skogsfugl". Selv om episoden ble publisert et års tid etter "Skogsfugljakt" begynner den å puste storebror farlig nært i nakken. Sett av 40 minutter og lær mer om toppjakta!

Du må snike deg stille fram for å overliste store, utvokste fugler i sin aller vakreste fjærdrakt. Dette er en intens og helt spesiell jaktform som mange setter på en desidert førsteplass av alle jaktformene. I denne episoden snakker vi om toppjakt på skogsfugl. I studio hører du toppjaktentusiast og fagsjef, Jo Inge Breisjøberget (Statskog), informasjonssjef Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

Mår i et tre Terje Kolaas - Naturspesialisten

Anbefaling nummer 3 og 4

Episode 94 "Gir jakt på rev og mår mer skogsfugl og rype" engasjerer også så mye at den ferske episoden allerede er en hårsbredd unna poddens ti-på-topp-liste. Vi mistenker at både dyktige predatorjegere og dedikerte skogsfugljegere er tungt representert i lytterskaren her.

Sammenhengene er kompliserte. Meningene er sterke. Forskningen gir ingen klare svar. Hvordan henger jakt på smårovvilt sammen med utvikling av rype og skogsfugl? Gjør deg klar for erfaringer, forskningsprosjekt og myter. Vi har med oss Kristian Eiken Olsen, som har drevet smårovviltjakt på profesjonell basis og tatt ut mer rovvilt enn de fleste. Virket det? Som vanlig hører du også Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

Ta med deg episode 3 fra podcastens ungdom i samme slengen. Der er nemlig temaet "Predatorer til besvær".

Rødreven øker i antall og har gjerne rype som hovedmeny når smågnagerbestanden krasjer. Er det en god ide å skyte ned predatorbestanden for å framelske flere ryper, eller må vi bare forholde oss til naturens lunefulle svingninger? Kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad har med seg fagsjefen for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og professor ved Høgskolen i Innlandet, Torstein Storaas.

Storfugl Roey Kjartan Trana Kjartan Trana

Røy

Anbefaling nummer 5

Vi tar med en femte episode for deg som virkelig liker å høre Jo Inge og Espen dele av sin kunnskap og lidenskap til skogsfugl.

Er trøndertiuren størst, og er det en egen art som er kommet fra Russland? Hvordan tenker Jo Inge når han velger kuler til skogsfugljakta? Hvorfor flokker fuglene seg? Hvordan bedømme alder på fuglen? Blir det bare tull med tåke? Lytternes spørsmål har lagt grunnlag for en humørfylt episode med stor spennvidde når Trond Gunnar Skillingstad (Statskog) serverer dem til Espen Farstad (NJFF) og Jo Inge Breisjøberget (Statskog). Definitivt hot.

Ikke fått nok?

Da kan du sneie innom disse.

Her er oversikt over alle episoder på våre nettsider, på Spotify og på Apple podcast

Har du lyst til å få nyhetsbrev på e-post fra Statskog, kan du skreddersy det her