Hopp til hovedinnhold
Engalsvika - hytteutleie i Rendalen
Torkel Skoglund
Hytter og friluftsliv

10 hytteperler ved vannet

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Er du glad i å fiske? Eller liker å ro på stille vatn? Statskog har hytter i nesten hele landet og mange av disse ligger så og si i vannkanten.

Ikke nok med det, flere har egen robåt inkludert i hytteleia og ligger usjenert til i indrefileten av norsk natur. Det er fare for at det kan bli et nettfritt og avslappende avbrekk.

Vi har plukket ut 10 eksempler der robåt er inkludert i leie, og det finnes flere. Sjekk gjerne ut hele porteføljen av utleiehytter på statskog.no

Eksemplene er presentert fra nord til sør.

Reisavannhytta – Nord-Reisa

Reisavannhyttea sin ligger ved bredden av Raisjavri (Reisavann) på grensa til Reisa nasjonalpark. Her kan du fiske fra robåten, bare slappe av eller ut på tur! DNT-merket sti /Nordkalottleden går like ved. Hytta kan være et turmål i seg selv.

Les mer om Reisavannhytta på inatur.no

Reisavannhytta i Nord-Reisa Asgeir Blixgård

Reisavannhytta i Nord-Reisa

Gærbikkhytta – Kvænangen

Dette er et av våre verneverdige kulturminner som er i full bruk. Gærbikkhytta er en tradisjonsrik skogkoie som ligger nydelig til ved Gærbikkvatnet i Nord-Troms. Her er du midt i smørøyet om du liker å gå tur, jakte eller fiske.

Les mer om Gærbikkhytta på inatur.no

Gærbikkhytta i Kvænangen Ann Hege Hanstad

Gærbikkhytta er ei av våre hytter med kulturhistorisk verdi.

Lomtjønnstua – Hemnes

Dette er ei koselig tømmerhytte med sjel som ligger et fint turområde like ved to fine vatn; Stormyrbassenget og Lomtjønna. Noen hundre meter fra hytta ligger over 20 jettegryter. Anders Larsfjellet (661 m.o.h.) en flott utsiktstopp som ligger like øst for Stormyrbassenget om du liker høydemetre.

Les mer om Lomtjønnstua på inatur.no

Lomtjønnstua i Hemnes Hanne Marit Mikalsen

Lomtjønnstua i Hemnes

Øvre Luspen skogskue - Hattfjelldal

Her finner du skogens ro i ei hytte med sjel. Øvre Luspen skogstue ligger ved Unkervatnet i Susendalen. Unkervatnet og elva Unkra er flotte fiskesteder. Du må ro et lite stykke for å komme til hytta, men deretter er det bare 100 m å gå.

Les mer om Øvre Luspen skogstue på inatur.no

Øvre Luspen Skogstue i Hattfjelldal Hanne Marit Mikalsen

Øvre Luspen Skogstue i Hattfjelldal

Hukkelvatna – Singsås i Midtre Gauldal

Her kan du fiske dagens hovedrett, sanke sopp til maten og bær til dessert. Skogstua ligger ved bredden i den sørvestre enden av Store Hukkelvatn i Hukkelvatna naturreservat. Stikkord: trivsel og sjelefred. Relativt nyrestaurert tilstrebet og skogstuas «sjel» og den gamle sjarmen, er bevart. Inkludert i leien av skogstua følger båt og garn, samt rett til fiske med både stang, oter og garn.

Les mer om Hukkelvatna på inatur.no

Hukkelvatna i Midtre Gauldal Geir Wagnild

Hukkelvatna i Midtre Gauldal

Fossvatnhytta – Meråker

Her får du god standard og god plass like ved Fossvatnet. Du kan kjøre helt frem i sommersesongen så ta gjerne med sykkel og kano. Det er veldig fine forhold for turer i området og fisket kan være upåklagelig! Ypperlig for barnefamilier.

Les mer om Fossvatnhytta på inatur.no

Fossvatnhytta i Meråker Jakob Haugen

Fossvatnhytta i Meråker

Feragsdambua – Røros og Femundsmarka

Den tidligere fløter- og damvokterbua fra 1890 ligger ved bredden av Feragselva i Femundsmarka. Dette er et perfekt utgangspunkt for kanopadling i fantastiske Femundsvassdraget. Det er flere merkede DNT-merkede stier rett utenfor døra. Som en hyggelig avveksling går det an å ta turen til Røros (30 km) eller ta M/S Fæmund II fra Synnervika til Femundshytta og følg merket sti tilbake.

Les mer om Feragsdambua på inatur.no


Feragsdambua i Femundsmarka Kjartan Trana

Feragsdambua i Femundsmarka

Engelsvika – Rendalen

Tettere på Storsjøen kommer du ikke. Dette er virkelig ei hytteperle med brygge og båt. Ørretfiske etter at morgenbadet fra brygga og frokosten i hytteveggen er unnagjort? Om du er heldig, har du sol hele dagen.

Les mer om Engelsvika her

Engelsvika i Rendalen Torkel Skoglund

Engelsvika i Rendalen

Sjølyst – Stor-Elvdal og Ringebufjellet

Idyll og stillhet bare 20 meter fra bredden av sjøen Setningen. Et flott utgangspunkt for utallige turer – bla. vandring i Rondane og Venabygdsfjellet. Eller bare bli på hytta og slenge ut snøret fra båten? Fint utgangspunkt for sykling og kano. Turforslag finner du på ut.no.

Les mer om Sjølyst på inatur.no

Sjølyst i Stor-Elvdal Torkel Skoglund

Sjølyst i Stor-Elvdal

Sandtjennhytta - Nissedal

Hytta og annekset gir plassen til hele storfamilien og ligger få meter fra Sandtjenn. Her er både fisket og båten inkludert. Fint turterreng rundt hytta og våre gjester anbefaler bading i Spotvatn, like i nærheten.

Les mer om Sandtjennhytta på inatur.no

Sandtjennhytta i Nissedal Torkel Skoglund

Sandtjennhytta i Nissedal

Fiskekort

Noen av hyttene har fiske inkludert i prisen. Dette er spesifisert i omtalene på inatur.no. Det er uansett gratis fiske for alle opp til 20 år og over 67 år der Statskog forvalter fiske. Statskog tilbyr et rimelig Norgeskort for de som faller utenfor gratisgruppene. Fiskekortet kan enkelt kjøpes på inatur.no.

Statskog skal legge til rette for bærekraftig jakt, fiske og friluftsliv. Ordningen med åpne buer og rimelige overnattingstilbud er en del av virkemidlene.

Meld deg på Statskogs nyhetsbrev her