Hopp til hovedinnhold
Jo Inge 5
Brede
Jakt og fiske

Våpenkjøp, hundeliv, tiurstup, beverjakt, smittefritt elvefiske og rypekvoter

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

God stemning, mye kunnskap og stor variasjon. Unn deg noen korte sommerepisoder fra Jakt- og fiskepodden!

I sommerutgavene av Jakt- og fiskepodden er det lytterne som bestemmer innholdet. Spørsmålene blir kastet på våre uforberedte eksperter, som svarer etter beste evne. Og spennet i tema er stort!

Her finner du alle episoder fra Jakt- og fiskepodden.

Våpen- og hundekjøp

En ting er om du bør velge brukt eller ei eller kjøpe privat eller fra forhandler. Men kjøp av våpen er ikke som andre handler, og det er ganske mye å passe på. Ikke minst tar det i mange tilfeller fryktelig lang tid å komme gjennom våpenbyråkratiet.

Episode 118 er hovedsakelig tilegnet våpenkjøp, men er også innom lure triks for å få tillatelse på hjemmebane til kjøp av hund.

Smittefritt elvefiske og svaksynt tiur

Gyrodactylus salaris har hatt store, negative konsekvenser for en rekke norske vassdrag. Hvordan unngår sportsfiskerne å bli smittespredere?

I episode 119 får du dessuten høre om tiuren som i skumringen fløy rett mot jegeren og endte sine dager. Hvor godt ser egentlig tiuren og hvor raskt evner den å skifte kurs i lufta?

Rypekvoter og beverjakt

Rypejakt er den store folkejakta i Norge. Derfor er det ikke rart at forvaltningen gås etter i sømmene. Diskusjonene om bruk av hund og dagskvoter kommer opp i studio i episode 120.

Episoden sneier også innom etiske problemstillinger rundt jakt på bever som kan være drektig.


Spill av episoden direkte her i nyheten. Du finner alle episoder fra Jakt- og fiskepodden på Spotify, på Apples Podcaster og på statskog.no. Jakt- og fiskepodden er gratis.