Hopp til hovedinnhold
Elgku i vinterskog
Jo Inge Breisjøberget
Jakt og fiske

Her kan du jakte elg

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Rimelig elgjakt er nå tilgjengelig i store deler av landet. Eget jaktlag trenger du ikke.

Stor etterspørsel på attraktiv elgjakt gjør at mange får nei etter trekningen hos Statskog. Men kvotene er større enn det mange av jaktlagene tar ut. Dermed byr det seg nå attraktive muligheter.

Fritt antall jegere

Du kan kjøpe et dagskort til 250 kroner og ha et omfattende elgjaktterreng til disposisjon. Ønsker du å jakte sammen med flere, er prisen 100 kroner for tilleggskort. Snittprisen for gjengen som jakter blir dermed mellom 100 og 250 kroner per person.

Har terrenget for seg selv

Det selges kun ett jaktkort for ett terreng per dag. Vil du ha med deg flere, er det mulig å kjøpe tilleggskort.

Ordinære regler

Samme regler for jakt (oppskyting, ettersøk, rapportering mv) gjelder også i denne løsningen.

Ingen grunnpris

Systemet med grunnpris gjelder ikke i denne ordningen. Lykkes dere med å felle elg, betaler dere ordinære kilospriser. Oversikt over priser finner du her. Hvorfor pristabellen er slik, kan du lese om her.

Stadig nye tilbud

Vi legger løpende ut nye jaktkort-muligheter på inatur.no. Når et tilbud står som «utsolgt» betyr det at «hovedjaktkortet» er solgt. De som skal jakte sammen med denne personen kan kjøpe tilleggskort på tilbudet, selv om det er merket med «utsolgt».

Om et terreng er utsolgt nå, kan det bli tilgjengelige jaktkort i neste uke. Sjekk jevnlig på det tilbudet du er interessert i. Tilbudet gjøres tilgjengelig uke for uke fram til man har nådd kvotebegrensningen i området.

Her finner du jaktkort

Vi har våre jaktkort på inatur.no. Bruk lenken for å se tilbud i aktuelle fylker.

Agder

Innlandet

Trøndelag

Nordland

Troms og Finnmark

Viken

Vestfold og Telemark

Pod om elg

Hør Jakt- og fiskepoddens episode 24 med fagsjef Jo Inge Breisjøberget (Statskog), informasjonssjef Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).