Hopp til hovedinnhold
Ørretfiske med flue
Onfokus/istockphoto
Jakt og fiske

Fluefiske etter harr – et undervurdert eventyr

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

"Harren er vår venn", sier Espen Farstad. I Jakt- og fiskepodden forklarer han hvorfor.

Jakt- og fiskepodden tar oss denne uka med på et fiske som mange overser. Det er ikke nødvendigvis så lurt.

Harrfiske står nemlig svært høyt i kurs mange steder i Europa. I Norge, derimot, har harrfiske en status som gjør det vanskelig å bryte gjennom all prat om ørret og laks.

- Hvis nordavinden blåser og røya går ned og sturer eller ørreten er sær og vanskelig eller hva det enn er, så er det alltid mulig å fiske harr. Den er bitevillig og alltid til stede. Jeg er glad i harr, rett og slett. Og ikke minst; den lar seg fiske på en tid av året når veldig mye annet fiske er slutt, sier podcastens mest fiskegale faste medlem, Espen Farstad (NJFF).


Tore Rydgren passfoto Tore Rydgren

Landets eneste høyskolelærer i fluefiske, Tore Rydgren, har vært med oss flere ganger.

Du kan bruke ulikt type fiskeutstyr, og fisket er perfekt utover høsten.

Rydgren er tilbake

Farstads kunnskap og lidenskap til fluestang og harr blir i høyeste grad komplettert i ukens episode når vi har med oss fluefiskeekspert fra Høgskolen i Innlandet, Tore Rydgren.

Du finner Jakt- og fiskepodden på Spotify, ITunes og alle andre plattformer for podcast. Har du lyst til å høre den her og nå, kan du trykke på play her:

Podcast kan spilles av direkte fra en rekke plattformer. Du kan også laste ned episoder for å høre dem akkurat når og hvor du vil, uten å være avhengig av nett.

Her finner du oversikt over alle episoder fra Jakt- og fiskepodden