Hopp til hovedinnhold
Fluefiske i solnedgang på Senja
May Britt Martinsen
Jakt og fiske

En smak av fluegalskap

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Hvor lenge er det mulig å snakke om sortering av fluer? Lenge! Kan det ha potensial i parterapi? Kanskje.

Det føles faktisk som at vi bare har skrapt litt i overflaten når landets eneste høyskolelærer i fluefiske får lov til å dykke litt ned i nerdegryta sammen med vår egen lidenskapelige fluefisker, Espen Farstad. Bli med inn i en verden hvor det går en hårfin grense mellom dyptfølt interesse og et snev av galskap.

Fra lidenskap til vitenskap

Lidenskapen er blitt til vitenskap for Tore Rydgren, landets eneste høyskolelærer i fluefiske.

Det startet, som for mange andre, i en liten bekk med markstang og isopordupp. Men i 7-8-års alder ble han hektet på fluefiske. Det har aldri sluppet taket.

Han har vært med oss tidligere i podcasten. Hør blant annet om fluefiske etter harr og imitasjonsfluefiske.

Parterapi

I løpet av podcasten kommer vi inn på hvilket utall fluer som er festet til vesten, kjøpt versus selvlaget, ulike systemer og vedlikehold. Og så kommer vi, ikke minst, inn på hvordan Espen involverer samboeren i sorteringen. Eksempel til etterfølgelse? Meget usikkert. Varsomhet anbefales.

Vulgata - flue til fiske i Høgsjøen Gunerius Bakke

Snart i 100

Jakt- og fiskepodden har nå gitt ut 93 episoder som skal gi kunnskap om og inspirasjon til jakt- og fiskeopplevelser. Spennvidden er svært stor. Se fullstendig oversikt på våre nettsider her eller finn oss på Spotify, Apple podcast eller andre plattformer.

Podcasten gis ut av Statskog i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund. Fast trio i studio er fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad, og kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.