Hopp til hovedinnhold
Fluefiske i solnedgang May Britt Martinsen
May-Britt Martinsen
Jakt og fiske

Dette er for fluefiskere

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Går du med en drøm om fluefiske, eller vil du trenge enda dypere ned i fluefiskets mysterier? Her er prat du liker.

Podcastens kunsternsjel, Espen Farstad, har et nærmest romantisk forhold til det estetisk vakre fluefisket.

Den lidenskapelige Farstad er lastet med mye kunnskap, men det blekner i møte med ekspertene vi har hatt på besøk. Vi snakker fluefiskets svar på Sareptas krukker!

Sjekk ut disse ni:

Den norske flueboksen Tore Litleré Rydgren

#111 Rydgrens 12 utvalgte: Den norske flueboksen!

"Gi meg en boks fyrstikker og noen March Brown, så skal jeg overleve på fjellet hele sommeren," sa Fridtjof Nansen. "Gi meg 12 fluer, så skal jeg klare meg godt," sier høyskolelærer i fluefiske, Tore Litleré Rydgren. Vi frykter bråk, men denne uka koker vi flueuniverset ned til en bitte liten boks. Nansen hører du ikke i podcasten, men Tore Litleré Rydgren er i høyeste grad med i ukens episode. Som vanlig hører du også Espen Farstad (NJFF), Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

#109 Fluefiske for ferskinger

Fristet av fluefiske, men synes det virker litt fremmed og komplisert? Her går vi grunnleggende til verks og svarer på spørsmålene du ikke tør stille. Bli inspirert med et pedagogisk fyrverkeri av en episode med informasjonssjef Espen Farstad (NJFF), fagsjef Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

Tore Rydgren 1 Foto: Privat

#101 Hvilken fluestang er best?

Hvordan velger du rett fluestang? Er det sant at humøret bør påvirke riktig valg? Her kommer oppskriften! Og med det samme får du selvfølgelig fluestangas historie, limerick og hot-or-not. I studio hører du høyskolelærer i fluefiske Tore Rydgren, sammen med den faste trioen Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

#93 En smak av fluegalskap

Hva er gullstandarden for sortering av fluer? Vi sneier innom et systematisk nerdenivå som, for uinnvidde, kan minne litt på om snev av galskap. Med oss har vi sjefsnerd og landets eneste høyskolelærer i fluefiske, Tore Rydgren. Dessuten forteller livskunstner Espen Farstad (NJFF) om fluesorteringens potensial i parterapi. Som vanlig hører du også rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og programleder Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

#75 Fluefiske etter harr - et undervurdert eventyr

Fiske med flue etter laks og ørret kan overdøve fullstendig. For kanskje er det nettopp harrfiske som gjør deg litt lykkeligere. Vi har med oss en nestor i fluefiskermiljøet, Tore Rydgren, Norges eneste høyskolelærer i fluefiske. I studio hører du også, som vanlig, våre egne eksperter Espen Farstad (NJFF) og Jo Inge Breisjøberget (Statskog) under Trond Gunnar Skillingstads programledelse.

Tore Rydgren passfoto Tore Rydgren

Landets eneste høyskolelærer i fluefiske, Tore Rydgren, har vært med oss flere ganger.

#70 Vitenskap og lidenskap: Hemmeligheten bak imitasjonsfluefiske

Tore Rydgren landets eneste høyskolelærer i fluefiske, er stappfull av kunnskap og har beholdt den sterke lidenskapen. Lytt og lær av praten som Rydgren har med podcastens faste trio; Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

#65 Lykkelig fluefiske etter laks

Tre innholdsrike kvarter legger grunnlaget for mer suksess når du fisker laks med flue. Den som vil gjøre deg litt lykkeligere er ukens ekspertgjest, Arnold Foshaug Berg. Han er jakt- og fiskekonsulent for Statskog i Nordland og er overhodet ikke tung å be når han deler svært konkrete tips fra sin store lidenskap: Fluefiske etter laks. Med i studio er som vanlig Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

#15 Fantastisk fluefiske i saltvann

De siste årene har fluefiske i sjøen eksplodert, og i denne episoden får du konkrete triks, myteknusing og fortellinger om adrenalin. Vi har med oss Runar Kabbe, semiprofesjonell sportsfisker, en ledestjerne og trendsetter innenfor dette fisket. Han er fanget inn til vårt studio for å snakke om sin lidenskap. I studio er en ekstra engasjert fiskenerd, Espen Farstad (informasjonssjef NJFF), samt en roligere kar fra innlandet, Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog). Podcasten ledes av kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Runar Kabbe

Runar Kabbe er ekspert på saltvannsfiske med flue.

#2 Danser med fluer

Fram og tilbake, fram og tilbake. Så lander du flua nøyaktig der du ville ha den. Den flua du vet at fisken elsker akkurat nå. Da er det ingen ting annet i livet som betyr mer. Kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad har med seg fagsjefen for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget i studio. Og ikke minst en fluefantast som drukner i følelser rundt fluefiske; informasjonssjef i Norges jeger- og fiskerforbund, Espen Farstad.

Vulgata - flue til fiske i Høgsjøen Gunerius Bakke

Her finner du podden

Spill av episoden direkte her i nyheten. Du finner alle episoder fra Jakt- og fiskepodden på Spotify, på Apples Podcaster og på statskog.no. Jakt- og fiskepodden er gratis.