Hopp til hovedinnhold
Trio sommer
Jakt og fiske

Jakt- og fiskepoddens ti på topp

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Dette er Jakt- og fiskepoddens ti lytterfavoritter.

Mens podcasten har gått inn i sommermodus med korte, intense episoder basert på lytterspørsmål, har vi tatt et dypdykk i statistikken. Disse episodene er avspilt aller flest ganger.

Spill av episoden direkte her i nyheten. Du finner også Jakt- og fiskepodden på Spotify, på Apples Podcaster og på statskog.no. Jakt- og fiskepodden er gratis.

Disse troner øverst

1

Den norske jegeren

Podcastens aller første episode. Pensjonistsyssel i distriktene? Stadig mer attraktiv hobby for kvinner i byene? Hvem er den norske jegeren og hvordan er utviklingen?

2

Bukkejakt

Episode 17. Etter en altfor lang, dørgende kjedelig og ekkelt varm sommer starter høsten med et brak og meningen med livet kommer igjen til syne. Vi snakker selvfølgelig om den aller første rådyrjakta, den krevende og spennende bukkejakta hvor lokking i sokkelesten kan være en av ingrediensene.

3

Skogsfugljakt

Episode 22. Lidenskapen flommer nesten over når vi endelig har kommet fram til selve skogsfugljakta. Hos den langt over snittet jaktglade gjengen i studio havner skogsfugljakta på pallen med trygt nedslag. Kanskje aller øverst på pallen, faktisk. Bli med inn i studio og bli smittet av entusiasmen.

4

Toppjakt på skogsfugl

Episode 83. Du må snike deg stille fram for å overliste store, utvokste fugler i sin aller vakreste fjærdrakt. Dette er en intens og helt spesiell jaktform som mange setter på en desidert førsteplass av alle jaktformene. I denne episoden snakker vi om toppjakt på skogsfugl.

5

Rett jaktutstyr: Dette bør du ha med deg

Episode 85. Avglemt utstyr gir dårlig stemning. I ukens episode tar vi en tur ned i sekkene til Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog) og Espen Farstad (informasjonssjef NJFF) og hører hva de bærer med seg på sine utallige jaktturer. Dessuten snakker vi litt om både sko, klær, mobiltelefoner, avstandsmåler, en teletubbylignende onepiece og masse annet praktisk.

6

Skyting på langt hold

Episode 32. Noen skyter blink på en kilometers avstand. Men da stemmer absolutt alt helt perfekt. Vi dykker inn i langholdsskyting på bane og jakt sammen med ekspert Vidar Nilsen.

7

Fisk effektivt med mark

Episode 82. Hvilken marktype bør du bruke og hvor mye mark skal du ha på kroken? Kjenner marken smerte? Hvor ofte bør du skifte mark? Søkke eller ei? Aktivt eller passivt fiske? Endelig har Jakt- og fiskepodden kommet til det som virkelig betyr noe; folkets og programlederens fiskefavoritt. Definitivt hot! Med hjelp fra markfiskeekspert Øyvind Fjeldseth letter ukens episode på sløret og gir deg konkrete tips som øker fiskelykken.

8

Gir jakt på rev og mår mer rype og skogsfugl?

Episode 94. Sammenhengene er kompliserte. Meningene er sterke. Forskningen gir ingen klare svar. Hvordan henger jakt på smårovvilt sammen med utvikling av rype og skogsfugl? Gjør deg klar for erfaringer, forskningsprosjekt og myter. Vi har med oss Kristian Eiken Olsen, som har drevet smårovviltjakt på profesjonell basis og tatt ut mer rovvilt enn de fleste. Virket det?

9

Vinterjakt på rype

Episode 90. For mange er vinterjakta på rype det aller ypperste av naturopplevelser, og her snakker vi gjerne om svært dyktige og dedikerte entusiaster. Bli med oss inn i eventyret når vinterjakt på rype settes på dagsorden i Jakt- og fiskepodden. Det overrasker vel ingen at podcastens egen rypedoktor, Jo Inge Breisjøberget (Statskog), elsker slike episoder. I tillegg til Dr.

10

Kuler og krutt - Hagle

Episode 38. Bruker du rett patron i hagla di? Hvilke typer skudd fungerer best på ulike typer jakt? Vi har med oss ekspert fra NJFF, Vidar Nilsen.