Hopp til hovedinnhold
Strade Statskog NortEast Gravel
Savalen Sykkelklubb
Andre nyheter

Sykkeleventyr i Nord-Østerdal

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Sykkelopplevelser mil etter mil i lav fart og lekkert landskap. Nå kan du melde deg på høstens nyvinning og teste ut den internasjonale sykkeltrenden i Norge.

- Nordmenn drar i hopetall til slike arrangement blant annet i Italia. Jeg er ikke i tvil om at sykkelturismen like godt kan gå motsatt vei. Bare tenk hvor eksotisk det er å komme til Nord-Østerdalen og sykle gjennom setergrender, fjellskrenter, furumoer, elver, sjøer og verdensarvområdet, forteller ildsjelen bak arrangementet, Per Kristian Greve.

Du har ei uke på deg

Starten vil gå i Tynset sentrum mandag 7. august. Innen søndag 13. august skal deltakerne ta en rundtur innom Røros og opplevelser en rekke andre steder før de etter 32 mil sykler i mål samme sted som de startet.

Tilrettelagt eventyr

Savalen sykkelklubb er teknisk arrangør, og arrangementet er en del av konseptet «Strade Statskog».

Konseptet har allerede har to attraktive sykkelritt i Trøndelag og Troms i porteføljen.

- Vi har truffet en internasjonal bølge med grusrittene våre. Med NorthEast Gravel i Østerdalen snakker vi ikke om et sykkelritt, men et tilrettelagt eventyr på sykkelsetet i et utrolig eksotisk område, sier kommunikasjonssjef i Statskog.

Vennegjenger og familier

Han tror Strade Statskog igjen treffer en nerve med nyvinningen i Østerdalen.

- Jeg håper både vennegjenger og familier blir med og tester ut opplegget sammen med oss i år. Blir dette ettertraktet, vil vi bygge dette videre, sier Skillingstad.

Påmelding og informasjon

Påmeldingen åpnet 1. april via nettsiden stradestatskog.no. Der finner du også mye praktisk informasjon.

Påmeldte deltakere får tilsendt GPS-fil før oppstarten og får tilgang til omfattende praktisk informasjon for å gjøre sykkelturen så smidig som mulig.

Begrenset antall

Vi har åpnet for et begrenset antall deltakere for å sikre en god gjennomføring.

Vil du ha flere nyheter fra Statskog, kan du registrere deg her.