Hopp til hovedinnhold
720943870 huge
Jaktperler

Sølvverket

Elgjakt

Drømmer du om et perfekt samspill med elghunden, høstens vakreste eventyr med jaktlaget eller et par dager med en venn eller to på jakt etter skogens konge? Sølvverket kan uansett være svaret. Lett tilgjengelige og attraktive jaktområder med god elgbestand. Muligheter for rådyr- og hjortejakt er det også. Her er alle velkommen.

Flere jaktfelt og hytter

Sølvverksskogene er inndelt i sju ulike jaktfelt som varierer i størrelse fra 10 000 til 29 000 dekar. Områdene domineres av barskog og ligger på mellom 300 og 600 meter over havet.

Flere større og mindre vann, samt et utall myrer, bryter opp landskapet og skaper gode forhold for elgen. Terrengene domineres av rolige landskapsformer og kan sies å være lettjaktede.

I de fleste jaktfeltene har Statskog trivelige utleiehytter som kan være en god base for jakta.

Shutterstock 729859054 Shutterstock
Kolknutbrakka 2 Torkel Skoglund
Utsikt over jaktfeltet Lassedalen-Promvika med den åpne Kolknutbrakka i forgrunnen

Jaktlag eller jakte alene

Elgjakta i Sølvverket er delt inn i perioder og søknadsbasert. Hvem som får jakte avgjøres etter vilkårlig trekning.

Du trenger ikke å være en del av et jaktlag for å jakte elg her. Et stykke ut i jakta kan du kjøpe ditt eget jaktkort på flere av feltene.

Om du stortrives i eget selskap, kan du med dette kortet jakte helt alene. Du kan også få med deg noen venner med det som kalles tilleggskort.

Jaktkortene her er svært attraktive, så det gjelder å følge nøye med når disse tilbudene legges ut.

Opplæringsjakt på elg008 Torkel Skoglund
Shutterstock 491731219 Shutterstock

Ettersøkshund og frakt

Dette området har et godt utbygd nett av skogsbilveier. Det betyr at du har lett tilgang til jaktfeltene, og enklere uttransportering av felte dyr. Som storviltjeger hos oss får du tilgang til bomnøkler.

Alle som jakter på storvilt må ha tilgang på ettersøkshund. I Kongsberg-området er det god tilgang til ettersøksekvipasjer.

Det meste er, som du skjønner, lagt til rette for at du skal kunne ha fine jaktopplevelser i Sølvverket.

Om Sølvverket

Slik finner du fram

Jaktfeltene ligger sør, vest og nord for Kongsberg by. Skal du jakte i områdene vest for Kongsberg følger du E134 mot Notodden. Etter 9 kilometer kommer du til Saggrenda. Her tar vegen opp mot Knutehytta og jaktfeltet Kampenhaug - Barlinddalen av. Fortsetter du E134 omtrent 4 kilometer finner du ytterligere tre jaktfelt, Øksne, Lassedalen - Promvika, samt Korbu.

De tre siste jaktfeltene ligger på hver sin side av Jondalen. Fra Kongsberg kjører du fv.40 mot Geilo. Etter omtrent 5 km tar du til venstre inn på fv.37. Denne tar deg inn i Jondalen og til jaktfeltene Viermyr, Porstjern og Bjørndalen.