Hopp til hovedinnhold
UFOhytta i Hessdalen med stjernehimmel
Jonas Olsen
Hytter og friluftsliv

Utenomjordisk hytteopplevelse i Trøndelag

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Kunne du tenke deg overnatting i en UFO? Du kommer ikke nærmere enn Statskogs nye hytte i UFO-bygda Hessdalen. 40 tonn svever nærmest over bakken.

Se for deg å ligge i senga og se stjernehimmelen utenfor vinduet. Kanskje blir du vitne til de spesielle lysfenomenene som folk har hvalfartet til Hessdalen for å se siden starten på 80-tallet.

Her kan du leie Statskogs nye utleiehytte i Hessdalen.

Den er rundt 100 kvadratmeter og har panoramautsikt til fjellet Skarvan og vatnet Øyungen. Hytta har form som minner om en svevende UFO, og kan trygt kalles et spektakulært og spesielt.

Naturlig valg

Miljø og bærekraft har vært et gjennomgående tema gjennom hele byggeprosessen.

– For Statskog var det helt naturlig å bygge hytta i massivtre. Det gir et lunt og fint utseende, og har en rekke miljømessige fordeler, sier regionleder for Statskog i Midt-Norge, Carl Libach.

Lagrer 60 tonn CO2

Tre er en fornybar ressurs og krever lite ressurser ved bearbeiding til elementer. Dessuten binder det store mengder CO2. Idiko Lukacs i Ny Struktur har bidratt i prosjekteringen av hytta. Han beregner at det er brukt 71 kubikkmeter tre i hytta, noe som lagrer hele 60 tonn CO2.

Store opplevelser, små avtrykk

Fordelene ved materialvalg og byggemåte er mange. I tillegg til å lagre store mengder CO2, har treverk svært gode egenskaper når det kommer til varme, fukt, akustikk, brannmotstand og innemiljø generelt.

På den ene siden skiller Statskogs UFO-hytte seg ut i den tradisjonelle seterbygda Hessdalen der den nesten 40 tonn tunge konstruksjonen svever over bakken. Samtidig glir konstruksjonen godt inn i omgivelsene.

Det er tenkt tre gjennom hele bygget. I veggene er det trefiberisolasjon. Utvendig er både tak og vegger kledd i panel som er brent og oljet. Hytta ble månedens bygg i Tenk Tre i september.

UFOhytta i Hessdalen Jonas Olsen

Juvel i utleieporteføljen

Både formen og den svevende konstruksjonen er spesiell. Men det stopper ikke der. Det finnes ikke en tradisjonell vinduskarm i hele bygget. Alle vinduene ligger på en måte utenpå hytta.

- Knapt en eneste vegg er helt rett. Soverommene gir utsikt til stjernehimmelen, og flere detaljer er plassbygde. Denne hytta blir en juvel i samlingen av utleiehytter som vi tilbyr, sier Eva Kristin Grøndal, friluftskoordinator hos Statskog.

Og skulle du bli lei av å speide etter Hessdalens lysfenomen, byr området rundt på store naturopplevelser året rundt.

Ønsker du å abonnere på nyheter fra Statskog?

UFOhytta i Hessdalen - stue med utsikt Jonas Olsen

Engasjert ordfører

Tidligere ordfører i Holtålen kommune, Jan Håvard Refsethås, var en av pådriverne for at prosjektet skulle realiseres, og bidro sterkt til plasseringen med panoramautsikt.

– Det er så spektakulært. Det er så spesielt! Dette tror jeg folk vil komme langveisfra for å oppleve, og det er gull verdt for både folket og næringslivet her i Holtålen kommune, sier

Refsethås.

Statskog har over 80 utleiehytter i norsk natur som kan leies av hvem som helst. UFO-hytta i Hessdalen blir et nytt og spektakulært tilskudd i hyttefamilien. Booking skjer via inatur.no

UFO-hytta i Hessdalen

 • 7 sengeplasser
 • 4 soverom
 • Universelt utformet
 • Strøm
 • Kjøleskap
 • Komfyr
 • Panoramautsikt
 • Oppvarming med ved
 • Vaskeavdeling
 • Utedo
 • Utvendig vannpost
 • Hyggelig atmosfære
 • Arkitekttegnet
 • Spektakulær beliggenhet og ut forming