Hopp til hovedinnhold
Rypejakt
Steinar Johansen
Jakt og fiske

Større forutsigbarhet ved aktivering

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Statskog gjør det nå mulig å aktivere jaktkortet for tre dager om gangen. Justeringen gir mer forutsigbarhet rundt planlegging av jakta.

Aktivering av jaktkort innebærer at både Statskog og jegerne får informasjon om hvor mange jegere som er i det enkelte jaktfeltet. Statskog styrer hvor mange aktiveringer som kan skje i området per dag, og sikrer dermed at jakttrykket ikke blir for høyt.

Systemet er avgjørende for bærekraftig forvaltning, men gjør det samtidig mer krevende for jegere å planlegge for jakt fram i tid. Dette er en utfordring i de mest attraktive feltene og tidlig i jaktsesongen.

Nytt av året er at Statskog åpner for aktivering av tre dager om gangen, mot tidligere en dag.

Slik fungerer den nye aktiveringsordningen

Vi åpner for første aktivering av jaktkort den 31. august kl 21.00. I aktiveringskalenderen vil det være markert hvilke dager som er tillatt for aktivering.

Her er et praktisk eksempel for deg som ønsker å jakte mye i starten av sesongen.

  • Kl. 21:00 den 31. august kan du aktivere 10., 11. og 12. september
  • Kl. 21:00 den 1. september kan du i tillegg aktivere 13., 14. og 15. september
  • Kl. 21:00 den 2. september kan du i tillegg aktivere den 16. og 17. september
  • Dersom du har gjort alle disse aktiveringene, får du kun til å aktivere en ny jaktdag 3. september, fordi det er en maksgrense for aktivering 15 dager fram i tid.

Dine muligheter for aktivering vil framgå tydelig når du begynner å bruke selve løsningen. Skulle du likevel lure på noe, kan du kontakte Statskogs friluftstorg på friluftstorget@statskog.no / 74 21 30 00 (betjent på dagtid).

Ønsker du varsling om jakt, fiske og andre nyheter fra Statskog, kan du enkelt abonnere her.

Jakt- og fiskepodden

Som et ekstra tilbud til de som er interessert i jakt og fiske, gir Statskog ut en egen podcast i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Det er allerede 124 episoder ute, og her kan du se en oversikt på våre nettsider for å se om det er noen du liker.

Podcasten ligger på alle flater. De fleste spiller av podcasten vår her på Spotify eller på Apples Podcaster.

Her er noen smakebiter du kan teste ut.