Hopp til hovedinnhold
Elgkjøtt på fat
Istock
Jakt og fiske

Renslighet varer lengst

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Et par tusen tonn sunt elgkjøtt fra høstens jakt havner på middagsbordet. Men treffer du blinkskudd også på veien fra fall til fat?

Fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, har rimelig heftig elgerfaring og leder oss skritt for skritt på veien fra elgfall til matfat i vår ferske podcastepisode.

- Dine tre beste råd er?

- Renslighet i alle ledd er første bud. Så er det å sikre riktig temperatur under modning og mørning. Og så bør man skjære ned i stykningsdeler og utnytte de ulike delene til det de passer aller best til. Dette er en fantastisk råvare, sier Breisjøberget.

Hør Jakt- og fiskepodden på Apple (Iphone), Acast eller Spotify (alle mobiler mv) eller hør den direkte her ved å trykke play under:

- Gi bort en middag

Informasjonssjefen i Norges Jeger- og fiskerforening, Espen Farstad, har ikke noen imponerende lang merittliste på elgjakt, men kastet seg raskt frempå med et fjerde råd.

– En elg gir mye kjøtt og veldig mange middager. Ta en liten andel av dette og gi til noen som ikke er elgjegere for å fortelle folk hvilken fantastisk råvare dette er og hvilken verdi det faktisk er at vi er ute i skogen og høster vilt. Det vil være en kjempegod investering, sier Farstad.

Her finner du alle episodene i Jakt- og fiskepodden

Følg podden på facebook

Få varsel om nyheter fra Statskog