Renslighet varer lengst
Et par tusen tonn sunt elgkjøtt fra høstens jakt havner på middagsbordet. Men treffer du blinkskudd også på veien fra fall til fat?
Fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, har rimelig heftig elgerfaring og leder oss skritt for skritt på veien fra elgfall til matfat i vår ferske podcastepisode.
- Dine tre beste råd er?
- Renslighet i alle ledd er første bud. Så er det å sikre riktig temperatur under modning og mørning. Og så bør man skjære ned i stykningsdeler og utnytte de ulike delene til det de passer aller best til. Dette er en fantastisk råvare, sier Breisjøberget.
Hør Jakt- og fiskepodden på Apple (Iphone), Acast eller Spotify (alle mobiler mv) eller hør den direkte her ved å trykke play under:
- Gi bort en middag
Informasjonssjefen i Norges Jeger- og fiskerforening, Espen Farstad, har ikke noen imponerende lang merittliste på elgjakt, men kastet seg raskt frempå med et fjerde råd.
– En elg gir mye kjøtt og veldig mange middager. Ta en liten andel av dette og gi til noen som ikke er elgjegere for å fortelle folk hvilken fantastisk råvare dette er og hvilken verdi det faktisk er at vi er ute i skogen og høster vilt. Det vil være en kjempegod investering, sier Farstad.