Hopp til hovedinnhold
Rypejakt i Salten
Atle Skjelde

Søknad og trekning av småvilt- og rådyrjakt

Når etterspørselen etter jakt på småvilt og rådyr overgår tilbudet, har vi et system med søknad og trekking for rettferdig fordeling av jaktmulighetene. Slik gjør vi det.

Fra 10. mars hvert år legger derfor Statskog ut sine mest etterspurte jakttilbud på Inatur.no, hvor alle kan søke på høstens jaktkort. Jakttilbudene ligger åpne i en måned, så du har god tid til å bestemme deg for hvilke tilbud du ønsker å søke på. Sjekk gjerne at søknaden din er registrert gjennom å logge deg inn hos Inatur. På Inatur finner du også gode beskrivelser på hvordan man søker på jakt.

Vi gjennomfører trekningen kort tid etter at søknadsfristen har gått ut.

Like muligheter

Digital trekning skjer hos Inatur etter en algoritme som sikrer at alle har lik sannsynlighet for å bli trukket ut.

Statskog avgjør hvilke tilbud som skal inngå i de ulike trekningene (rypejakt, skogsfugljakt, harejakt, rådyrjakt etc.). Jegere som blir trukket ut får tilbudet som de har prioritert høyest og som fortsatt har ledige kort. Dette gjør at alle vil få sitt høyest mulig prioriterte tilbud i trekningen ut fra hvilke tilbud som er ledig i forhold til hvor jegeren ligger i trekningslista.

Betal innen fristen

Etter at trekning er gjennomført får jegere beskjed om resultatet fra trekningen. Jegere som ikke blir trukket ut til jakt, legges på venteliste.

Dersom du har fått tildelt jakt, må tilbudet aksepteres ved å logge inn på Inatur og betale jaktkortet innen en dato. Jegeravgiften må være betalt før jaktkort kan kjøpes.

Dersom tilbudet ikke aksepteres ved å betale innen fristen, vil jakten bli tildelt andre søkere på ventelista som har prioritert området.

Enkelte kort som ikke lot seg tildele gjennom søknadssystemet, blir lagt ut på direktesalg.

Revisjon av trekningsalgoritme (PDF)