Hopp til hovedinnhold
Reisavann Saraelv Geir Wagnild
Geir Wagnild
Reisa nasjonalpark

Midnattsol og nordlys over viddelandskap

Portrett
Anne Berit Flo

Fra Reisavann til Saraelv. Fra vidde til lavland. Velkommen til Reisa nasjonalparks varierte og storslåtte natur.

Kanskje skulle du en gang unne deg opplevelsen. Være på vidda i Bidjovagge, hvor midnattssola flommer og nordlyset flammer uforstyrret. Kanskje vil du overnatte på Statskog sin utleiehytte ved Reisavann.

Legg kilometer etter kilometer bak deg mot Reisadalen. Se viddelandskapet med store myrområder og fjellbjørkeskog, omkransa av lave og avrunda fjellformasjoner. Her er det fiskevann og rypeterreng så langt øyet kan se. Gradvis endrer landskapet karakter. Det blir mer kupert, dypere dalføre og fjellene reiser seg stadig høyere rundt deg.

Reisa Np Utsikt Jerta Geir Wagnild Geir Wagnild

Laksefiske i villmarka

Den bratte nedgangen mot Imo, med Imofossen og Imojuvet, markerer starten på Reisadalen. Her kan du stifte bekjentskap med den sagnomsuste Reisaelva og Nedrefosshytta. Herfra kan du dra videre med båt på elva eller til fots langs elva i en storslagen canyon som er en av hovedattraksjonene i Reisa nasjonalpark. Her får du virkelig kjenne på følelsen av å være en liten brikke i en større sammenheng. Reisaelva er lakseførende fra Imofossen og nedover, og huser en av Norges beste storlaksstammer.

Når du beveger deg nedover Reisadalen, åpner dalen seg noe mer opp og villmarka slipper taket rolig og gradvis.

Alt etter sesong er det rike muligheter for innlandsfiske, laksefiske og småviltjakt i disse områdene. Sjekk Statskogs og Troms turlag sine muligheter for ubetjent losji.

Velkommen til villmarksperlen Reisa!

Reisa Imofossen Geir Wagnild Geir Wagnild