Njardarheim - Setesdal Vesthei

Sørvest­landet

Fjord, fjell og vidder

Sørvestlandet hypnotiserer en hel verden med fjorder på verdensarvlista, sørlandshus og blankskurte svaberg. Men regionen byr på mer enn kystlinje. Velkommen til vakre seterdrifter, endeløse vidder og kjente nasjonalparker. Og et jakt- og fiskeeldorado som brer seg ut rundt vannskillet: Njardarheim – villreinens hjem med barsk natur, tøft vær og uforglemmelige opplevelser.

Kartutsnitt over Sørvest­landet

Jakt og fiske

Mulighetenes land i sørvest

Fra skvalpeskjær via heiene og inn til villrein og fjellrype. Spørsmålet er hva du har lyst til. Sørvestlandet byr nemlig nær sagt uansett på mulighetene, enten det handler om storviltjakt, småviltjakt eller fiske. Og du trenger ikke reise langt for å prøve ut mulighetene våre.

Fra kyststripa bruker du to timer i bil innover heiene og kommer inn i Njardarheim hvor villreinen beiter. Stadig flere får minner for livet fra en barsk jaktopplevelse i fjellene midt i vannskillet.

Småvilt

Orrfugl og lirype kjennetegner Sørvestlandet. Historisk sett har regionen hatt noen av Norges beste områder for lirype og orrfugl. De mest sagnomsuste områdene for skogsfugljakt hos oss på Sørvestlandet er kanskje sølvverksskogen i Kongsberg, Gjerstad-komplekset og kanskje bymarka i Sandnes. Rypejakta i Njardarheim er også noe du burde prøve. Men husk tak over hodet. Du er midt i vannskillet.

Storvilt

Statskog tilbyr terreng flere steder på Sørvestlandet for jakt på elg, hjort og rådyr. Du vil finne attraktive områder blant annet i Kongsberg, Gjerstad, Haukeli, Sandnes og Drangedal. Njardarheim eller Haukeli er stedene dersom det er villreinjakt du søker etter.

Fiske

Alle kjenner lyden av makrellfiske på kysten av Sørvestlandet. Men i flere av elvene som renner ut langs kysten kan du fiske laks. Drar du lenger inn og prøver deg på fjellvannene, kan du lande fjellørret. Men kanskje leter du etter et enkelt, rolig skogstjern. Denne regionen byr på det du ønsker deg.

Hytter og åpne buer

Hytte midt i naturen

Statskog har mange utleiehytter som gjør naturperlene mer tilgjengelig enten du bare vil gå turer i flotte områder, om du vil fiske eller om du skal på jakt. Vi leier ut hytter i alle større områder i regionen.

For en billig penge kan du leie hytte og bo midt i sølvverkshistorien på Kongsberg. Vil du mer opp i fjellene, lokker kanskje hyttene i Njardarheim vel så mye. Alle kan leie våre hytter.

Les mer