Hopp til hovedinnhold
Finnemarka Svend A Sylling
Finnemarka i Lier
Finnemarka

Villmark et steinkast fra byen

Portrett
Anne Berit Flo

En tilværelse fri for kjas og mas, et steinkast unna byen. Det er hva Finnemarka tilbyr deg. Ta med fiskestang og unger og dra på tur. Opplev skogens store ro. Senk skuldrene og slapp godt av. Bare nyt det å være tilstede, og la naturen i Finnemarka bestemme tempoet.

Finnemarka har fått sitt navn etter skogfinnene som slo seg ned rundt vannet Glitre på midten av 1600-tallet. Vest for Glitre kan man se minnesmerker etter bosettinger som strekker seg så langt tilbake som til 1300-tallet.

Finnemarka er et stort skogområde som ligger sør for Tyrifjorden, og strekker seg sørover og vestover til Drammenselvas dalføre. I øst danner Lierdalen Finnemarkas yttergrense.

Glitrende vann og utsikt

Det store skogkledde området brytes opp av mange små og store vann, med Glitre som det største. Hvorfor vannet har fått dette navnet er lett å forstå der man skuer utover det glitrende vannspeilet en solskinnsdag. Glitre er drikkevann for svært mange mennesker. Når du ferdes i området rundt Glitre, så vis respekt for at dette er arvegullet vårt og som ved godt kildevern og ansvarlig oppførsel vil være drikkevannskilde for generasjoner.

Finnemarka byr på utrolige muligheter for både jakt, fiske og enkelt friluftsliv. Ørreten vaker villig i de fleste vann, og skogsfugl letter ikke så sjelden om du går på de mange stiene som snor seg gjennom skoglandskapet. Utsikten ved den nye, spektakulære åpne bua i glass og tre på Gjevlekollen er verdt den halvannen timen turen opp tar. Fra toppen kan du skue mot Jonsknuten i Kongsberg i vest og Holmenkollbakken i øst, og virkelig nyte panoramautsikten.

Gjevlekollbua - åpen bu i Lier, Buskerud Torkel Skoglund

Åpne koier der man kan sette fra seg sekken og hvile en trøtt kropp på en enkel brisk finnes også. Her er alle hjertelig velkommen til å la både puls og ro senke seg mens man lytter til stillheten og suset i trekronene. Skulle du ønske høyere standard på overnattingen, finnes også tilbud om dette gjennom både turisthytter og Statskogs egen utleiehytte Lelangsplassen.

Velkommen inn i bynær skog med smakebiter av villmark!

Lelangsplassen Torkel Skoglund