Hopp til hovedinnhold
Annet

Fessburet

Den lille åpne koia Fessburet ligger rett ved bredden av elva Drevja i Drevdalen i Trysil kommune. Koia ble bygd på slutten av 1800-tallet og ble brukt som hvilebu for driverne i Smordalen under slåttonna og i jakttider.

Forfallet av koia var kommet langt og bare musa kunne trives der. Sommeren 2020 tok vi derfor et tak for å få den i den stand den fortjener. Etter oppussingen har den blitt en av våre mest intime koier. Finner du ikke roen her til lyden av elva, naturens stillhet og knitringen fra ovnen, så gjør man det trolig ingen steder.

Ljørdalen byr på flotte muligheter for friluftsliv. Flere steder finner du åpne koier som du er velkomne til å overnatte i en natt eller to og tilrettelagte rasteplasser. Granbekkoia, Gjerdinga og Ljørkoia ved Kalvskinnsøra er tre andre åpne koier som er verdt et besøk.

Det er også mulig å leie koselige hytter med fin plassering i forhold til fiske, jakt og friluftsliv, for eksempel Ekornfossen og Drevdalskoia.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
2
Areal
4 m2
Avstand til vei (vinter)
1 km
Avstand til vei (sommer)
1 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Ingen
Toalett
Nei
Kokemuligheter
Ved
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Fra Innbygda følger du skilting mot Ljørdalen. Etter omtrent 20 kilometer kjører du over elva Drevja. Ta så til høyre i krysset. Parker etter 1,5 kilometer og gå 0,6 kilometer ned til koia.