Hopp til hovedinnhold
Annet

Spritfritt

Ved utløpet av Halåa i Gravberget i Våler kommune finner du fløterkoia Spritfritt. Koia ligger rett på nedsiden av fløterdammen Haldammen.

Koia har briskplass til mange. Navnet stammer fra den tiden man fløtet tømmer i vassdraget. De som var avholds bodde i Spritfritt, mens de som likte å ta seg en dram bodde på koia Fyllerud på andre siden av elva. Halsjøen er en perle for friluftsliv.

Nord på sjøen er det flotte badestrender på Langneset. På ei øy utenfor Langneset finner du også en åpen trelavvo kalt Kompasset. Denne kan du vasse ut til på normal vannstand. Helt sør i sjøen, ikke langt fra koia er det en fin plass med flere gapahuker.

Gravberget er et eldorado for den som er glad i jakt, fiske og friluftsliv. Det godt utbygde skogsbilvegnettet gir deg fantastiske muligheter for sykling. Det finnes også koselige hytter til leie i tillegg til flere åpne koier.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
8
Areal
15 m2
Oppvarming
Ved
Belysning
Ingen
Toalett
Nei
Kokemuligheter
Ved
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Kjør fylkesveg 471 til Gravberget og videre sørover ca 5 kilometer. Ta til venstre der det er skiltet mot Haldammen. Etter 0,6 km er du framme ved koia.