Hopp til hovedinnhold
Annet

Badstua

Koia ligger fint til på den gamle skogfinske gården Kvåho i Kongsvinger kommune. Kvåho er et godt ivaretatt finnetorp som ble ryddet i 1857 og fraflyttet i 1980.

Våningshuset er fra 1900, mens badstua ble satt opp i 1930 etter at den gamle brant ned. Den ble aldri tatt i bruk som badstue og har i en rekke år vært et gratis tilbud om overnatting for de mange som går Finnskogleden. Leden passerer rett forbi koia.

Dette er en idyllisk plass sommerstid og et flott sted å ta en rast eller ligge over ei natt.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
3
Areal
16 m2
Avstand til vei (vinter)
2 km
Avstand til vei (sommer)
0.5 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Ingen
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Ved
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Fra Kongsvinger kjører du E16 omtrent 22 kilometer til Masterudkrysset. Der tar du til venstre mot Torsby. Etter 7 kilometer er det skiltet mot Varaldskogen. Sving til høyre og følg Sikåvegen rundt 12 kilometer. Derfra er det to veier frem til koia. Du kan ta til venstre inn på Vestre Varaldskogveg. Etter 0,5 kilometer tar du til høyre inn på Otertjernvegen. Parker ved nordenden av Otertjernet og gå blåmerket sti 0,6 kilometer fram til Kvåho og Badstua. Alternativt kjører du Varaldvegen 3 kilometer før du tar venstre inn på Holmtjernsvegen som du følger til du kommer til krysset til Østre Varaldskogveg. Sving venstre. Deretter venstre inn på Kvåhovegen etter 3 kilometer og følg denne frem til snuplass 500 meter unna koia.