Hopp til hovedinnhold
Annet

Kompasset

Kompasset er en stor trelavvo på ei lita øy ute i Halsjøen i Våler kommune. På normalvannstand kan du på en grustange vasse over med vann til knærne. Her er det fine muligheter for bading og fiske. Du har en egen liten vestvendt sandstrand som er en perle. Lavvoen ble bygd på midten av nittitallet for at den kjente skiløperen Vladimir Smirnov skulle ta ungdom med ut i naturen. I dag står lavvoen åpen for alle og er innredet med brisker og madrasser i ring rundt ildstedet.

Sommeren 2019 hogde Statskog unna en del trær og ryddet vegetasjon slik at utsikten til vannet fra lavvoen ble mye mer åpen.

Kompasset er ey populært utfartssted og blir flittig benyttet spesielt sommerstid. Padle- og fisketur på Halsjøen egner seg godt med overnatting i trelavvoen.

Gravberget er et eldorado for den som er glad i jakt, fiske og friluftsliv. Det godt utbygde skogsbilvegnettet gir deg fantastiske muligheter for sykling. Det finnes også koselige hytter til leie i tillegg til flere åpne koier.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
8
Areal
15 m2
Avstand til vei (vinter)
2 km
Avstand til vei (sommer)
0.2 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Ingen
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Ved
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Fra Gravberget kjører du vegen mot Tjernmoen. Etter 1,5 kilometer følger du skiltet veg ned til Langneset. Fra nord kjører du fra Tjernmoen og retning Gravberget. Etter omlag 27 kilometer tar du til venstre inn på merket veg til Langneset.