Geir Wagnild

Midt-Norge

Fjellets lasso

Det er en fare for at også du også blir gående og lengte tilbake hvis du oppsøker den ville og vakre nasjonalparken Børgefjell som strekker seg ut mellom Midt-Norge og Nordland. Eller kanskje vil du heller padle i Femundsmarka og overnatte i våre historiske, åpne buer. Midt-Norge tilbyr naturlig magi fra kyst til fjell, fra nord til sør.

Kartutsnitt over Midt-Norge

Jakt og fiske

Eventyrene i Midt-Norge

I sør strekker vakre fjellområder seg ut rundt Røros og ned mot Femunden. I nord starter Børgefjell, noe av landets mest uberørte områder. Men Midt-Norge byr også på store, sammenhengende skogsområder som byr på eventyrlige jakt- og fiskeopplevelser.

Mange fikk opp øynene for Femundsmarka gjennom Lars Monsens skildringer. Andre går med drømmen om å lande en kraftig fjellørret i Børgefjell. Samtidig overtar Midt-Norge nå tronen som Norges fremste elgjaktregion.

Les mer

Småvilt

Statskog tilbyr småviltjakt i store skogsområder i Midt-Norge, blant annet i Bangdalen og i Femundsmarka. Dette er attraktive områder for skogsfugljakt. Vi tilbyr også kort for rypejakt i regionen. Vårt tilbud i Femundsmarka er veldig attraktivt for jegere.

Storvilt

Midt-Norge seiler opp som landsdelen hvor det skytes mest elg i Norge. Statskog tilbyr elgjakt blant annet i Røros-traktene og i Bangdalen mellom Namsos og Steinkjer.

Fiske

Børgefjell er viden kjent som fiskeeldorado. Mange har også lagt sin elsk på Femundsmarka. Mulighetene for ørret og harr er store, og du kunne jo prøve en av våre åpne buer for å krydre turen enda mer.

Hytter og åpne buer

Historisk sus

I Femundsmarka finner du åpne buer i historisk særklasse. Vi tilbyr også en lang rekke hytter som ligger i flotte omgivelser for rolige og spennende familieferier.

Kanskje du vil prøve isfiske? Hva med en kanotur langs rolige elver? Sjekk ut mulighetene. Alle kan leie våre hytter.

Les mer