Hopp til hovedinnhold
Fra Gran Fondo Strade Statskog
Bjørn Tore Ness
Andre nyheter

Unikt sykkelritt i Salten

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Folkefesten i Salten, Skogvokterdagen, arrangeres for 20. gang 29. juni 2019. Denne dagen ser også Skogvokterrittet dagens lys. Dette blir et unikt ritt for alle aldersklasser og formkurver.

Skogvokterittet er ikke ett ritt, men består av hele fem ritt fra 500 meter til hele 80 km. Rittet er unikt da det er ett av få sykkelritt i Norge der du kan stille med hvilken sykkel du vil, enten det er racersykkel, grusracer, cross, hybrid eller terrengsykkel. Gran Fondo Strade Statskog er et tilsvarende ritt mellom Steinkjer og Namsos. Dette rittet har ivrige syklister tatt til sitt hjerte og rittet i august er allerede fulltegnet. Det er håp om at Skogvokterittet vil bli like populært både blant mosjonister og de aller sprekeste.


Målgang til folkefest

Målgangen til alle rittene er ved elvemøtet Lønselva og Junkerdalselva like ved Skogvoktergåren i Storjord i Saltdal kommune. Traseen til det lengste rittet følger skogbilveger og gamle E6 over Saltfjellet til Rognan der syklistene snur og tar samme rute tilbake. Daglig leder i Arctic Race, Knut-Eirik Dybdal, vil være speaker for sykkelrittet.

”Vi har et mål om at hele 400-500 tar til sykkelsetet denne dagen, og med rundt 3000 besøkende på Skogvokterdagen blir det litt av en velkomst ved målgang.”, sier Statskogs regionsjef i Salten, Jan Nilsen. ”Ett av målene er å vise fram at Statskogs 7 500 km skogsbilveier landet rundt er viktig infrastruktur, også for naturopplevelser. I Salten går rittet langs vakre”Dronninga i nord", Saltdalelva”.

Et titalls samarbeidspartnere deriblant Team Rynkeby og sykkelklubben i Fauske (teknisk arrangør), IL og UL Heimhug og Statskog står bak rittet som skal bidra til at Skogvokterdagen også i år blir en real folkefest. Lars og Ola Bremnes med band kommer til Skogvokterdagen. I tillegg til lokale krefter som Band Bredesen fra fjellbygda Skaiti.

Besøkende på Skogvokterdagen Jim Tovås Kristensen

Om traseen

Sykkelstien fra Storjord til Rognan utgjør 42 km av traseen og er der en del av traseen Polarsirkelen – Saltstraumen – Kjerringøy. Den ble realisert gjennom Saltdal kommunes deltakelse i det nasjonale verdiskapingsprogrammet «Naturarven som verdiskaper». Skogvokterrittet kan dermed by på lite trafikk og gode naturopplevelser langs store deler av den lengste traseen.

Her får deltakerne også anledning til å sykle for kreftsaken. Alt overskudd gir Team Rynkeby til kreftforskning for barn.

Informasjon om rittet vil bli lagt ut på https://www.facebook.com/skogvokterrittet/

Påmelding til rittet: https://signup.eqtiming.no/?Event=Team_Rynkeby_2019


Kontakt

Jan Nilsen, regionleder for Statskog i Salten, tlf. 41258048

Terje Cruichshank, leder Team Rynkeby God Morgon, tlf 48291500

Skogvokterdagen og Skogvokterboligen Jim Tovås Kristensen