Dagfinn Kolberg

Østlandet

De mektige skogers land

Landets mest folkerike region med sine mektige skogområder som strekker seg slakt og endeløst utover. Friluftsopplevelsene er nærmere enn mange vet. En knapp halvtime fra Oslo i retning Lier ligger den sagnomsuste Finnemarka. Eller kanskje vil du heller vandre i norsk historie ved Sølvverket i Kongsberg?

Kartutsnitt over Østlandet

Jakt og fiske

Villmarksopplevelser i Østlandets dype skoger

Østlandet tilbyr gode vekstforhold for skogen, og regionen preges av det. Her er det store skogområder med slake naturformasjoner og unike muligheter for elgjakt og skogsfugljakt. Men du kan også lete deg fram til et av de mange rolige skogstjernene. Kanskje lykkes du i å lande abbor eller ørret?

Statskog har store, sentrale eiendommer med jakt- og fiskemuligheter og utleiehytter på Østlandet. Over to millioner mennesker kan nå disse tilbudene innen to timer med bil.

Les mer

Småvilt

Søker du skogens ro under jakta, er sjansen størst i Gravberget. Her har Statskog jakttilbud i 300 000 dekar sammenhengende skog. Statskog har en rekke andre tilbud innen småviltjakt på Østlandet, blant annet Sølvverksskogene i Kongsberg og i Finnemarka.

Storvilt

Med store skogområder på Østlandet følger rike jaktmuligheter på storvilt, og spesielt på elg. Statskog tilbyr storviltjakt blant annet i Gravberget, Sølvverksskogene i Kongsberg og i Finnemarka.

Fiske

På Østlandet finner du utallige små, rolige skogstjern som byr på ro i sjelen, abbor, ørret, røye eller gjedde. Men du trenger heller ikke dra langt for å finne godt kultiverte vann som også lokker sportsfiskerne til seg gang etter gang. Norgeskortet for fiske gir deg mulighetene.

Hytter og åpne buer

Et sted for enhver anledning

Statskog har en lang rekke koier som stammer fra tidligere tiders skogsdrift. Enklere standard skal du lete lenge etter, men de gir ly for vinden og du kan ligge der ei natt uten å betale noe for det.

Men Statskog byr også på mange rimelige utleiehytter som er spennende utgangspunkt for jakt, fiske og turer i skog og fjell. Alle kan leie våre hytter.

Les mer